DARKO history: сайт на Иван Янев за история и не само.


Мото на сайта: Учението без разсъждение е безполезно,
а разсъждението без учение - опасно.
Конфуций


Бърза навигация


Съдържание на страницата

Раздел: Автори

Кратки биографични данни за авторите, чиито произведения са публикувани на този сайт. Данните им са във вид, предоставен от самите автори и поместени тук след тяхното изрично съгласие.

photo

Йохано

"Йохано" е артистичен псевдоним. За автора няма други данни.

Премини към публикациите от този автор.

photo

Кръстан Райчев Николов

Роден на 15 септември 1977 г., гр. София.

През 2000 г. завършва висше образование по история със степен магистър в СУ "Св. Климент Охридски". Две години по-късно придобива второ висше образование със степен бакалавър по публична администрация.

Понастоящем живее и работи в Кипър.

Премини към публикациите от този автор.

photo

Мариана Тинчева Еклесия

Мариана Тинчева е родена на 28 януари 1950 г. в Плевен. Тя приема, че денят на второто й рождение е 8 януари 1994 г., когато чрез няколко чудеса Бог й разкрива съществуването Си по начин, по който рядко се проявява. От март същата година Мариана приема духовно име Еклесия, което означава църковна. Завършила е Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", паралелно с него и специалност "Основи на дипломацията" към Свободния факултет на СУ. Авторка е на седем книги (проза и поезия) и пет самостоятелни изложби с авторски пластики от дърво и бронз. Петата й изложба в арт-галерия "Труд" през 1991 г. беше наречена "Цялата слава за Бога", а последната й стихосбирка, издадена през 2003 г. е озаглавена "За Тебе, Господи!" В предговора към изданието Георги Константинов пише за авторката и нейните откровения: "Възприемам тези послания не само за религиозни, а за проникновено етични, които осветяват пространството на нашия морал."

Мариана Еклесия пише на богословска тематика в много вестници и списания; участвала е в телевизионни и радиопредавания. Гореща тема на нейното публицистично перо е влиянието на свободните медии върху поведението на гражданите и морала на младите хора. В тази своя разработка тя доказва с примери и анализи, че разкрепостени и атрактивно-комерсиални, медиите много често въздействат негативно върху морала и традициите на националната ни култура.

e-mail: marecclesia_e [@] mail [.] bg
GSM: 0887 321 301

Информацията е взета от www.bezmonitor.com

Премини към публикациите от този автор.

Навигация на страниците:

Навигация чрез Основно меню