DARKO history: сайт на Иван Янев за история и не само.


Мото на сайта: Учението без разсъждение е безполезно,
а разсъждението без учение - опасно.
Конфуций


Бърза навигация


Съдържание на страницата

Раздел: Автори

Кратки биографични данни за авторите, чиито произведения са публикувани на този сайт. Данните им са във вид, предоставен от самите автори и поместени тук след тяхното изрично съгласие.

photo

Мариана Тинчева Еклесия

Мариана Тинчева е родена на 28 януари 1950 г. в Плевен. Тя приема, че денят на второто й рождение е 8 януари 1994 г., когато чрез няколко чудеса Бог й разкрива съществуването Си по начин, по който рядко се проявява. От март същата година Мариана приема духовно име Еклесия, което означава църковна. Завършила е Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", паралелно с него и специалност "Основи на дипломацията" към Свободния факултет на СУ. Авторка е на седем книги (проза и поезия) и пет самостоятелни изложби с авторски пластики от дърво и бронз. Петата й изложба в арт-галерия "Труд" през 1991 г. беше наречена "Цялата слава за Бога", а последната й стихосбирка, издадена през 2003 г. е озаглавена "За Тебе, Господи!" В предговора към изданието Георги Константинов пише за авторката и нейните откровения: "Възприемам тези послания не само за религиозни, а за проникновено етични, които осветяват пространството на нашия морал."

Мариана Еклесия пише на богословска тематика в много вестници и списания; участвала е в телевизионни и радиопредавания. Гореща тема на нейното публицистично перо е влиянието на свободните медии върху поведението на гражданите и морала на младите хора. В тази своя разработка тя доказва с примери и анализи, че разкрепостени и атрактивно-комерсиални, медиите много често въздействат негативно върху морала и традициите на националната ни култура.

e-mail: marecclesia_e [@] mail [.] bg
GSM: 0887 321 301

Информацията е взета от www.bezmonitor.com

Публикации от този автор:

Заглавие: Второто пристигане на Малкия принц

Резюме:

Приказно пътешествие за деца и възрастни.

изтегли файла [28 Kb zip-формат]

отвори файла [69 Kb txt-формат]

Заглавие: Живот за вярата

Резюме:

Най-важни моменти от живота на Анемари Крюгер и пътя й в бахайската вяра.

изтегли файла [88 Kb zip-формат]

отвори файла [221 Kb txt-формат]

Заглавие: Сън срещу събота

Резюме:

Съчинението възпроизвежда със силата на белетристичното изкуство живота на заслужилата възрожденска учителка Анастасия Димитрова, отворила през 1841 г. първото българско светско девическо училище в килията на църквата "Св. Николай" в Плевен.

изтегли файла [222 Kb zip-формат]

отвори файла [932 Kb txt-формат]

Заглавие: Пътувания във вярата. Пътеписи

Резюме:

Сборникът съдържа пътеписи от различни страни, свързани с празници за вярата. Тук, в телеграфен вид са представени впечатления от световните форуми на Католическата и Евангелската църкви в Германия. Възвишено е обрисувана Църквата на Третото хилядолетие в Тезе, Франция. Споделени са впечатления от поклонническо пътуване през Сърбия, Хърватска и Босна след последната война по тези земи.

изтегли файла [164 Kb zip-формат]

отвори файла [652 Kb txt-формат]


Навигация чрез Основно меню