DARKO history: сайт на Иван Янев за история и не само.


Мото на сайта: Учението без разсъждение е безполезно,
а разсъждението без учение - опасно.
Конфуций


Бърза навигация


Съдържание на страницата

Раздел: Автори

Кратки биографични данни за авторите, чиито произведения са публикувани на този сайт. Данните им са във вид, предоставен от самите автори и поместени тук след тяхното изрично съгласие.

photo

Мартин Иванов

Роден на 16.02.1977 година. Завършил е История. Работи като журналист на свободна практика и блогър. Интереси в областта на германската политика, култура както и новите медии и ролята им за повишаване на гражданската активност и участието на гражданите в демократичните процеси.

Личен сайт: denews.blog.bg

Публикации от този автор:

Заглавие: В края на 2011

Резюме:

Колекция от материали (преводи и собствени), подбрани от автора. Материалите се предоставят "такива, каквито са" - само в MS Word формат, архивирани в един файл.

изтегли файла [36 Kb zip-формат]

Заглавие: Pax Information

Резюме:

Дали новият световен ред няма да се гради на информацията за милиони хора събирана грижливо от големите компании като Facebook и Gogle? Те може да се превърнат в законодатели на един нов ред, в който хората ще бъдат контролирани като пионки само благодарение на информацията, събрана от тях, и съхраняват.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [7 Kb txt-формат]

Заглавие: Платените клакьори - нова мода или лоша реклама за политическите партии

Резюме:

Тази година както изглежда предизборната кампания ще мине под знака на новата мода в медийното присъствие на по-големите и не дотам големи политически играчи. Става дума за платените форумци, които под скрити потребителски имена да защитават една или друга партийна позиция в различните интернет форуми. Дали обаче това е нова мода, с която партиите ще спечелят повече точки в битката за електората, или лоша реклама?

изтегли файла [3 Kb zip-формат]

отвори файла [8 Kb txt-формат]

Заглавие: Арена на спортисти или на предизборен ПР

Резюме:

През последните дни и седмици от всевъзможни места ни заливаха с реклами и призиви да посетим най-новата и най-красива зала в София за да подкрепим българските спортисти и масово отбележим нейното откриване.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [6 Kb txt-формат]

Заглавие: Русе изглежда е позагубил блясъка си на аристократичен град

Резюме:

Кризата си казва тежката дума и в един от най-красивите български градове, който често е сравняван с Виена заради своята архитектура, големите културни традиции и образоваността на русчуклии.

изтегли файла [3 Kb zip-формат]

отвори файла [9 Kb txt-формат]

Заглавие: В Иваново примамват туристите с вкусни манджи

Резюме:

Лошите транспортни връзки и пренебрежителното отношение на туроператорите пречат за развитието на туризма в региона.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [6 Kb txt-формат]

Заглавие: Червен тъне в забрава и остава встрани от големите туристически маршрути

Резюме:

Английски студенти идват за археологически разкопки тук.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [7 Kb txt-формат]

Заглавие: Обичаи и традиции

Резюме:

Тутракан и населените места около него предлагат много голямо разнообразие от местни автентични обичаи. Така например във Варненци млади момчета с черни кукерски маски обикалят домовете на хората и гонят духовете. В Белица пък през зимата гонят злите духове с кукла наречена Бразая.

изтегли файла [3 Kb zip-формат]

отвори файла [10 Kb txt-формат]

Заглавие: Североизточна България предлага много възможности за туризъм, но си остава непривлекателна дестинация

Резюме:

През последната седмица обходих североизточния край на страната в опит да направя теренно проучване за състоянието на туристическите услуги и по-важните забележителности намиращи се на територията на Русе,Силистра и Тутракан, както и някои села около тях.

изтегли файла [4 Kb zip-формат]

отвори файла [12 Kb txt-формат]

Заглавие: АБВ-то на българската политика

Резюме:

Ако има нещо, с което системата у нас през последните две десетилетия може да се характеризира то това е че всеки политически актьор не бърза да си отива след края на представлението, а прави опити да остане на нея.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [6 Kb txt-формат]

Заглавие: За ползу роду

Резюме:

Сега в лето господне 2010-то беше извършена една богунеприемлива и нечовешка акция- затварянето на един виртуален храм на книгата. Господи прости им, те са непросветени и незнаят какво вършат. Сигурно такъв би бил текстът на една съвременна приписка, ако някой днес напише летопис за акцията на видните "рицари на книгата" и ловци на престъпници в България.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [4 Kb txt-формат]

Заглавие: Кризата на изгубеното поколение

Резюме:

Кризата разразила се в световен мащаб през последните няколко години е определяна като финансова, имотна, икономическа и каква ли още не. Едва ли някой обаче се замисля какво означава тя за младите хора между 15-24 години. Последните данни сочат отчетлив ръст на безработните именно сред тази възрастова група.

изтегли файла [2 Kb zip-формат]

отвори файла [4 Kb txt-формат]


Навигация чрез Основно меню